Lai riekstiņi izdotos, nepieciešama pirkstu veiklība un labs pildījums. Labs pildījums ir iebiezinātais piens, kurš ir "īsts", nevis uz augu tauku bāzes, tātad, pirmkārt, jālasa informācija uz etiķetes un, otrkārt, jāvadās pēc cenas - labs pieniņš nemaksās zemāk par latu. Otrs nosacījums attiecībā uz iebiezināto pienu ir tā kvalitāte - graudains vai ciets karamelizētais piens liecina, ka tas ir nesvaigs un sacukurojies. Tāpēc jāizvēlas pārbaudītas un uzticamas vērtības. Pārējais atkarīgs no izpildījuma. Jo plānāk ieklāsiet mīklu riekstiņu veidnītēs, jo vairāk vietas tajos paliks iebiezinātajam pienam. Jo vairāk iebiezinātā piena - jo riekstiņi baudāmāki.
Pildītie "riekstiņi" man nesaraujami saistīti ar atmiņām par omīti, kura šajā jomā bija eksperts. Arī "Darba spars" ražotās formītes "Valrieksts" oriģinālajā iepakojumā man saglabājušās no viņas. Nepārspējamo iznākumu droši vien garantēja arī smilšu mīkla, kur vienmēr tika izmantots pats, pats labākais sviests. Man toties parasti tika atļauts lielā māla bļodā ar lielu koka karoti, kā teica oma, "sašūmēt" smilšu mīklas sastāvdaļas. Riekstiņi ir pašā laikā kā papildinājums manā "klasikas sadaļā". Par klasiku droši var dēvēt arī kanēļmaizītes un, protams, melleņu klimpas. Savukārt, tuvākajā laikā plānoju šo nelielo, bet nostaļģijas pilno sarakstu papildināt ar čuguna pannā uz plīts ceptajām "sēnītēm" ar šokolādes cepurīti. Gaidām!
Paldies par recepti!
AtbildētDzēsthermes
AtbildētDzēstmoncler jackets
kevin durant shoes
lebron 17
moncler jackets
jordan shoes
hermes belts for men
birkin bag
jordan 12
yeezy boost
high quality replica handbags replica designer bags cheap replica handbags
AtbildētDzēst