Sablés jeb smilšu cepumi ar džema pildījumu

Lai kā gribētos jau skriet pa pļavām, joprojām pūš auksti vēji, nepatīkami līņā un īstais jeb faktiskais pavasaris kavējas. Joprojām vakaros brīvdabas krosa vietā patīkamāk un prātīgāk šķiet izvēlēties malbeku un Katanas ieceļotājus iekštelpās, un tomēr - vakari ir kļuvuši krietni garāki un ir vairāk enerģijas rosīties, arī gar katliem un pannām. 
Sablé - franču izcelsmes smilšu cepums, burtiskā nozīmē - smiltis. Tas, protams, mīklas dēļ. Smilšu mīkla, uzreiz aiz kārtainās, ir otrs mans mīļākais mīklas veids, jo tā nozīmē tartes un groziņus, cepumus un plātsmaizes. Ķēpīgajā riekstiņu lipināšanas un pildīšanas procesā nejaudāju izlietot visu smilšu mīklu, bet pāri bija palicis krietni liels baķis, ko grēks laist zūdībā. Bet citādi šie cepumi var būt jebkādi - gan ar šokolādes, gan mandeļu vai apelsīnu/citronu piedevu mīklā. Starp citu, vai esat ievērojuši, ka jebkurš ēdiens garšo daudz labāk, ja tas pagatavots tieši jums? Izjūtas un attieksme pret ēdienu dīvainā veidā ietekmē tā garšu. Ēdiena psiholoģijas pamatatziņa. Pasakiet saviem draugiem/viesiem/mīļotajiem, ka pūlējāties, lai izpatiktu tieši viņu garšas kārpiņām. Lai gaisā virmo mīlestība un beidzot nāk ilgi gaidītais pavasaris! 
 

3 komentāri: