Sāļie cepumi ar parmezāna sieru un timiānu

Biju nolēmusi, ka jubileja jāatzīmē kā īpaši, taču ierastajā skrējienā pat nepamanīju, ka Zucchini virtuve savu trešo gadadienu piedzīvoja jau pirms gandrīz nedēļas. Ballīte izpalika, bet katrā ziņā liels paldies tiem, kam patika un kas šo laiku aktīvi sekoja. Cerams, tā būs arī turpmāk.
 
Siera cepumi ir vārdu salikums, kuru izdzirdot, gribot vai negribot, mutē saskrien siekalas. To ekselences noslēpums - daudz siera. Grūti taču pretoties kvalitatīva parmezāna šarmam. Brālis uzreiz atcerējās siera radziņus, kurus kādreiz mēdza cept oma. Timiāns dobēs vēl neaug, bet šī ir kārtējā reize, kad apmierināti var uzelpot, zinot, ka saldētavā ziemai sarūpēti garšaugi. Nevajag noskumt, jo veikalos jau podiņos pārdodas veselīga izskata timiāns, vakar redzēju. Cepumi būs gatavi, kad ir jau krietni zeltaini brūnganā tonī - tad tie ir visgardākie. Nu re, rīt ārā sola puteni, bet te istabā būs mazliet smaržas un garšas no Vidusjūras. Un, protams, olas un Lieldienu rīsu kūka.
 
 
 
 

5 komentāri: