Mīdijas sarkanvīna mērcē

polsvētdiena atnāca ar vēsu laiku un nākamajā dienā tam sekojošu sniegu, krusu un puteni. Šokējoši. Iepriekšējā reizē, kavējoties atmiņās par ēdemgliemenēm un daudz ko citu Briselē, es rakstīju par mīdijām baltvīnā, kas tiek uzskatītas par visai klasisku mīdiju pagatavošanas veidu. Saskaņā ar maniem novērojumiem ir divu veidu cilvēki - tādi, kuriem  mīdijas garšo jebkurā veidā, un tie, kam gribas tās izšpļaut uzreiz pēc pagaršošanas, nošķendējoties kaut ko no sērijas "Fu, kakaja gadostj...". Vidusceļa nav. Bet tas galu galā ir gaumes jautājums. 
Mazie moluski ir garšīgi, pēc tiem nav sajūtas, ka vēders vilktos pa zemi, bet uzturvērtība ir augsta, savukārt jo sevišķi sievietēm noteikti zināms, kam noderīgi tajās atrodamie antioksidanti. Šoreiz manā īpašumā bija nonācis bariņš zaļo mīdiju, tās ir lielas, par melnajām mīdijām, manuprāt, vieglāk pagatavojamas ēdamgliemenes ar ne mazāk vērtīgu saturu (zemāk lasāmā recepte pielāgota melnajām mīdijām). Nedaudz apsildītas kārdinošā sarkanvīna-tomātu mērcē un pasniegtas pusdienās, tās bez vilcināšanās ierindojas priviliģētajā comfort food listē. Bet pavasara saulgrieži nedēļas nogalē, cerams, nesīs zināmu komfortu arī laikapstākļu jomā. Līdz tam laikam es aicinu ieturēt diētu un gatavoties Lieldienu brančam.
 

6 komentāri: