Rukolas salāti ar apceptiem šampinjoniem un parmezānu

Lieldienu kņada norimusi, pasha un kuličs arī droši vien apēsti, un rīt var sagaidīt pastiprinātu apmeklētāju pieplūdumu sporta zālē. Beigusies arī mūžīgā Lieldienu diskusija par to, vai olas ēst daudz un ēst vispār ir veselīgi vai nē - "labie tauki" pret holesterīnu - galā kārtējo reizi secinot, ka viss ļaunums slēpjas majonēzē, krējumā un tamlīdzīgās piedevās, bez kurām vairums cilvēku nevar iedomāties savu ēdienreizi. Mani svētkos šādas pārdomas nenodarbināja, olas pa acīm ārā nespiežas, un brīvdienas visumā izdevuās lieliski. Jāsāk plānot nākamās.
 
 
Rukola ar šampinjoniem un parmezānu ir vēl vieni gaumīgi salāti, kuros ir tikai 2 sastāvdaļas. Plus siers. Rukolu es varu ēst saujām, padodiet tik šurp, un šogad esmu apņēmusies to izaudzēt arī dārzā, lai nav jāmaksā lielveikaliem. Izvēlieties pašu labāko parmezānu, kāds pieejams veikalā (ne tikai salātos, bet vienmēr) - to nevajadzēs nožēlot. Šāda ir vispieejamākā versija ,taču parasto šampinjonu vietā var izmantot kādas mazliet elegantākas sēnes.
 
 
 
 

4 komentāri: