Rīsu pudiņa kūka

Man nebija ne jausmas, kas no šīs kūkas varētu izdoties. Rīsi bezšaubām ir OK, tas ir suši, risoto un, protams, arī rīsu pudiņš. Bet rīsu pudiņa KŪKA (vai, pareizāk sakot, rīsu pudiņa tarte)? Nekad neko tādu nebiju ēdusi. Man par pārsteigumu, kūka sanāca sulīga, pievilcīga un viegli skaistās šķēlēs sagriežama. Jāpiemin, ka pudiņa kūkai pienākas izmantot apaļgraudu rīsus, jo tajos ir daudz cietes un tie draudzējas ar pudiņiem, putrām un ēdieniem, kur vajag "turēties kopā". No nepilnās glāzes, tos izvārot, sanāk pamatīgs daudzums rīsu, taču tas nekas - tie visi būs vajadzīgi, lai pilnībā piepildītu tartes pamatni. 
  
Kādam laikam bija jāpaiet, kamēr es iedraudzējos ar mīklas pamatnēm, bet pamazām izdodas izstrādāt savu piegājienu un rast pāris viltīgus trikus, kā apmānīt ne vienmēr paklausīgu mīklu, iedabūt to veidnē vai piedabūt nesarauties un neuzpūsties. Tartes, kiši un tamlīdzīgi izstrādājumi mani vairs īpaši nebiedē. Zemāk redzamajā receptē norādījumos centos izklāstīt šo to no viltībām. Varbūt noder. 
 
 
 
 

5 komentāri: