Laša, tomātu un cukini mini casserole

Dzirdēts un vērā ņemams ieteikums ikvienam gatavošanas entuziastam ir tērēt vairāk laika iepirkšanās procesā un pēc iespējas mazāk laika virtuvē. Samērā precīzi. Taču, kad ārā ir vēl nekad nebijusi vasara, es saku - vēl labāk ir netērēt laiku nekam no šī, ja nu vienīgi laiskai zvilnēšanai brīvdabā.
Šī atziņa, protams, nenozīmē, ka nav jāgatavo vispār. Nekad nedomāju, ka reiz to teikšu, bet lasis bundžā var izrādīties noderīgs, kad nekā cita nav un jāpagatavo ātras pusdienas. Kopumā salikt šo visu kopā man aizņēma 10-15 minūtes. Aptuveni 2 reizes vairāk laika man aizņemtu gājiens/brauciens uz veikalu pēc ātrām uzkodām.
Recepte:
2-3 porcijām
200g lasis bundžiņā, bez šķidruma un attīrīts no asakām un ādas
1 mazs zaļais vai dzeltenais cukini, rupji sarīvēts
burkāni, sarīvēti
tomāti, sagriezti šķēlēs
rīvmaize vai panko
sāls un pipari
sauja veselu bazilika lapu
olīveļļa
Sagatavo maza izmēra cepamtrauku, ietaukojot to ar olīveļļu. Trauka apakšā liek pusi no sarīvētā cukini un pusi no paredzētajiem burkāniem. Noklāj ar tomāta šķēlēm, kurām pa virsu liek pusi no laša daudzuma. Pievieno bazilika lapas, sāli un piparus. Turpina ar vēl vienu kārtu cukini, burkānu un tomātu. Pārlej ar olīveļļu, nokaisa ar rīvmaizi un liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.

2 komentāri:

  1. Pēc bildēm sākumā likās, ka viss salikts taco laiviņās. Bet varbūt tas ir variants?

    AtbildētDzēst
  2. Vot šī recepte ir priekš manis

    AtbildētDzēst