Pildīta pitas maize jeb kā apēst gabaliņu vasaras

Vairāk par visu es baidos nokavēt vasaru. Dabūt par maz iedeguma, par maz saulē kūstošu ledus gabaliņu, par maz taureņu un par maz emociju. Vasara pilsētas centrā uz bruģa mani nomāc nevis tāpēc, ka tā ir teju neizturami karsta, bet gan dēļ cilvēkiem, kas kurnē un lādējas, lai tas ātrāk beigtos. Kad nebeidzami gara diena pavadīta iekšpus loga, domājot par to, ka saule ceļas un krīt bez manis, vienmēr var atnākt mājās, iekārtoties dārza krēslā, notraukt sviedrus no pieres un apēst gabaliņu siltas vasaras.
Pildīta pita, protams, nav nekas jauns. Taču, man šķiet, šajā pildījumā ir sakoncentrējies, ja ne viss, tad liela daļa sezonas svaiguma. Pieļauju, ka gaļas cienītājiem par skādi nenāktu pildījumam pievienot apceptu vistas krūtiņu vai ko citu, ja nu bez tā nevar nekādi.
Recepte:
4-5 pitas maizes, pārgrieztas uz pusēm
2 nelieli gurķi, sagriezti šķēlēs
sauja piparmētru lapu, sakapātas
puse no 1 citrona
1 mazs cukini, sagriezts nelielos gabaliņos
1 neliela izmēra puravs, sagriezts smalkās šķēlītēs (izmantojot tikai balto un gaiši zaļo tā daļu)
malti melnie pipari
1 cieti vārīta ola, sakapāta
80g mīkstais kazas siers, istabas temperatūras
1 ķiploka daiviņa, sakapāta
1 ēdamk. olīveļļas

1. Pannā uzsilda olīveļļu un pievieno ķiplokus un puravu, apcep tos, kamēr kļūst mīksti.
2. Nelielā katlā nelielā daudzumā ūdens apvāra cukini, kamēr tie mīksti, taču nedrīkst pārvārīt, jo nav vajadzīgs, lai tie juktu ārā. Lieko šķidrumu nokāš.
3. Puravus sajauc ar olu, šķipsnu svaigi maltu melno piparu, piparmētrām, pievieno cukini, apslacī ar svaigi spiestu citronu sulu, visu kārtīgi apmaisa.
4. Apgrauzdē pitas maizes, pārgriež tās uz pusēm. Kazas sieru sadala attiecīgi tik daļās, cik pitas kabatiņu, katrā kabatiņā liek pāris svaigas gurķa šķēlītes un sieru, atlikušo vietu maizē piepildot ar cukini-puravu maisījumu. Protams, pasniedz ar atspirdzinošiem dzērieniem.

1 komentārs: