Cukini un kazas siera pica

Šodien, noslēdzot karstu un burvīgu nedēļu, atnāca ilgi gaidītā veldze - lietus un brāzmaina vēja veidā, paraujot līdzi dārza inventāru, samērcējot mūs un picas pārpalikumus uz galda. Jā, picas. Es jau sen vēlējos spert pirmos soļus smalkajā picu valstībā. Picas variācijas, protams, ir neizsmeļamas, bet šis izpildījums mani uzrunāja jau no pirmā skatiena - gan vizuāli, gan idejiski. Vēl tagad jūtu uz mēles vasarīgo garšu. Atlika vien iemācīties pagatavot lietojamu picas mīklu, un pārējais jau ir tīrie sīkumi. Veikalā iegādāties jau gatavu picas mīklu nav vērts divu iemeslu pēc - jo pagatavot to mājās ir itin viegli, turklāt ir nodrošināta pilna informācija par to, kas tajā iekšā. Sarūgtina vien tas, ka brīvdienas ir galā. Lai dzīvo brīvdienas!
Picas mīkla
Recepte:
(2 picām)
1 tējk. rauga
1 1/2 glāzes silta ūdens
4 glāzes milti
1 tējk. sāls
1/3 glāzes olīveļļa
zaļumi

Raugu aplej ar pus glāzi silta ūdens. Atstāj uz pāris minūtēm.
Ar mikseri sakuļ kopā miltus, sāli un olīveļļu. Tad pievieno rauga un ūdens maisījumu un kuļ, kamēr masa ir viendabīga un ķepīga. Aromātam un garšai pievieno mīklai sasmalcinātus zaļumus, piemēram, baziliku vai timiānu, taču tie var būt jebkādi iecienītākie garšaugi pēc izvēles. Mīklu samīca bumbas formā, ievieto bļodā, kura apslacīta ar nedaudz olīveļļu, noklāj bļodu ar pārtikas plēvi un atstāj uz vismaz 2 stundām uzbriest. Ideālā gadījumā vēlams briedināt mīklu 24h. Ar dotajiem sastāvdaļu daudzumiem mīklas būs pietiekami divām lielām picām, bet, gatavojot 25cm picas, sanāks trīs.
Cukini un kazas siera pica
Recepte:
pielāgota no Smitten Kitchen

picas mīkla
sauja svaigu bazilika lapu, sagrieztas tievās strēmelītēs
1/2 vidēja izmēra zaļais cukini, sagriezts plānās šķēlēs
1/2 vidēja izmēra dzeltenais cukini, sagriezts plānās šķēlēs
200g mīkstā kazas siera, istabas temperatūras
1 neliels citrons
olīveļļa
sāls un svaigi malti melnie pipari
Uzsilda cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Ņem pagatavoto picas mīklu, sadala to divās daļās. Uz miltainas virsmas no katras izrullē plānu mīklas apli un novieto uz picai paredzētas pannas vai cepampapīra. Picas mīkla veidojas ļoti labi, tāpēc nebūs grūti sasniegt vēlamo picas formu. Ņem kazas sieru un ar koka lāpstiņas palīdzību izlīdzina to pa picas virsu. Viegli nokaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem. Turpina ar bazilika strēmelītēm, kurām pa virsu kārto cukini šķēlītes (darot to tā, lai pēc iespējas skaistāk ;)). Citronu pārgriež uz pusēm, izspiežot tā sulu uz cukini šķēlēm. Procesu pabeidz ar vēl mazliet melnajiem pipariem un nedaudz olīveļļas. Liek picu cepeškrāsnī uz 10 -15 minūtēm. Kad pica kļūst zeltaini brūna un cukini šķēlītes sāk sarauties, pica ir gatava.

2 komentāri: