Kišs ar kūpinātu lasi, kazas sieru un dillēm

Tāpat kā gadalaiku pienākums ir mainīties un saules pienākums sildīt, tā ikviena pārliecināta gurmāna pienākums ir iesākt pavasari ar dalību open-air piknikā dārzā, uz jumta vai brīvā dabā. Tamdēļ gribu pastāstīt par savu pienesumu šim pasākumam, kas bija ne vien pirmais pikniks un ne vien 1.maijā, bet arī kļūs par manu pirmo recepti šogad un pirmo ierakstu pēc pārlieku ieilgušā pārtraukuma, ko daudzi jau pieņēmuši par SZ galu. Jau izdzirdot attiecīgo kombināciju - lasis, kazas siers un dilles, mani pārņēma patīkamas gaidas.
  
Kaut gan tas, protams, ir tieši kūpinātais lasis, kas padara šo ēdienu par gardēžiem īpaši pievilcīgu, atslēgas vārda šajā receptē nav. Dilles piešķir sāļajam pīrāgam nepieciešamo aromātu un, ja vēl kazas siers ir viens no jūsu iecienītākajiem sieru veidiem, tad gaidāmais rezulāts garšas kārpiņām uz mēles liek gavilēt nepacietībā. Vēl nepacietīgāki droši vien bija pārējie vilciena pasažieri, kad kišs, ietilpināts rokassomas dibenā, vēl gluži silts un smaržojošs braši ceļoja virzienā Rīga - Skulte. Šis konkrētais kišs vislabāk garšo, kamēr vēl silts un smaržīgs. Agādinu arī par zaļo zirnīšu un sviesta pupiņu kišu un aicinu to paturēt prātā līdz zirņu un pupu sezonas sākumam. 

 

4 komentāri:

  1. Ļoti gaidīju Jūsu atgriešanos! :)

    AtbildētDzēst
  2. Pēc diētas beigām noteikti šo pamēģināšu!! :P

    AtbildētDzēst
  3. her latest blog l5v02s1r58 louis vuitton fake replica bags from turkey p6y65v3d59 replica bags los angeles Resources e3r44p3m28 replica bags vuitton browse around this web-site e0n31a3i58 replica bags china replica bags south africa

    AtbildētDzēst