Kuskuss ar žāvētām ogām, rukolu un riekstiem

Kad vakariņām pagatavoju kuskusu ar dzērvenēm, ķiršiem, rukolu un pekanriekstiem, sapratu, ka šī nu ir viena paraugstunda tam, kā paēst brangi un sātīgi, taču pēcāk nejusties kā pildītai pīlei. Kuskuss nav tikai putra vai sautējums, kā vairums ļaužu varbūt domā. Kuskuss ir arī nenovērtējama salātu pamata sastāvdaļa. Novārīts, apžāvēts un atdzesēts, šis eksotiskais, bet vienkāršais ziemeļafrikāņu izcelsmes graudu produkts kombinācijā ar dažādām piedevām var pabarot jebkuru salātu cienītāju. Ņemot vēl vērā žāvēto ogu sagatavošanu, izklausās pēc pamatīga procesa, taču, tam visam par spīti, salāti ir zibenīgi ātri un viegli pagatavojami, ja tiek izmantots visparastākais, ātri pagatavojamais kuskuss. 
 
   
 
Pilngraudu produktu piekritējiem noteikti labāk patiktu šajos salātos ieraudzīt pilngraudu kuskusu, kas, arī pēc manām domām, noteikti padarītu ēdienu par pāris iedaļām vērtīgāku un recepte izklausītos par dažām toņkārtām nopietnāka. Vienlaikus jārēķinās, ka pilngraudu kuskuss prasa vairāk laika tā pagatavošanai. Rieksti ir visai tipisks kuskusa sabiedrotais, bet apelsīnu sula kuskusam piešķir īpatnēju - citrusīgu garšu. Salātiem noteikti ir atļauts piemeklēt citas sev tīkamas ogas un citas iederīgas piedevas. Es jau šobrīd varu iedomāties vismaz pāris.
 

3 komentāri: