Plūmju kafijas kūka

Tā kā laiks uz vietas nav stāvējis, ir jāpalaiž ēterā pāris iekrājušies vēstījumi. Sekojošā recepte gan neizceļas ar vasarīgumu, kā tas būtu gaidāms jūnija vidū, toties iemieso vienkāršību un izdomu. Šī plūmju kūka ir vēl vienkāršāka un par, lūk, šo te plūmju-šokolādes kūku. Un, lai lasītāji nekļūtu skeptiski, tad jau sākumā brīdinu, ka vārds "kafija" kūkas nosaukumā neliecina par patiesu kafijas klātbūtni.
 
 
Visas virtuves gudrības uzreiz apgūt nevar, jo tās nāk un formulējas laika gaitā, taču viens no zelta likumiem, ko ievērot jau sākumā - vienmēr neaprobežot sevi ar gariem, skrupuloziem sastāvdaļu sarakstiem un gājieniem uz veikalu, bet būt izdomas pilnam un piemēroties situācijai, kad pieliekamajā svilpo vējš. Jo tur noteikti ir vismaz pusizēsts trauciņš Nutellas vai burciņa zemesriekstu sviesta, pustukšots ievārījuma toverītis vai vismaz iebiezinātais piens. Apmēram kā Mārtiņa Rītiņa nu jau leģendārajā izteikumā ''ja mājās jums nekā nav, paņemiet no ledusskapja laša fileju". Un ko jūs darītu ar paciņu iebiezinātā piena ar kafiju? Es uzceptu kūku. 
  

2 komentāri:

  1. Šogad izskatās būs ražens plūmju gads, tāpēc recepte noderēs! Paldies :)

    AtbildētDzēst