Biešu bruschetta

Ar ziemas iestāšanos es nesveikšu, tā būtu ironija. Leduspuķes, melnais balzams un viss pārējais, protams, ir feini, bet TAS spelgonis!! Jādzīvo bailēs par to, ka no sala var izsprāgt acis. Pēdējā nedēļas nogale toties bija nedaudz produktīvāka nekā parasti. Vismaz 2 stundas laika es veltīju rokdarbu pulciņam, kur tapa Adventes vainags, un vismaz vēl vienu - kulinārijai. Izklaides tikai pēc tam.
Viens no kritērijiem, pēc kuriem es izvēlos receptes un ēdienus ir vizuālais. Ja skaisti - tad viss kārtībā. Ja vēl garšīgi - awesome. Starp citu, ja nu kādam radies priekšstats, ka es pārtieku no cukura un miltiem vien, tad tā nav taisnība. Es esmu arī biešu fans, un ikviena diena man iesākas ar vienu parastu vārītu bieti. Itāļi, cerams, neapvainosies, bet, šī, protams, ir brutāla, toties laba variācija par bruschetta jēdzienu. Mūžīgā sasaluma apstākļos var atļauties visu, kas ienāk prātā.
Recepte:
3-4 vidēja izmēra bietes
3 ēdamkarotes svaigi spiesta citrona sula
2-3 kaltēti čili pipari, sasmalcināti
1 gl. granātābola sēklas
pētersīļi, rupji sasmalcināti
1/4 gl. olīveļļa
svaigi malti melnie pipari
jūras sāls
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
sadrupināts ricotta siers
1 bagete (vispār es izmantoju sagrieztu ciabatta maizi, bija vēl labāk)
Bietes nomazgā, apslacī ar olīveļļu, katru ietin folijā un ieliek līdz 190 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī uz aptuveni 45 minūtēm, kamēr bietes kļūst mīkstas. Atdzesē, nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Bietes sajauc ar pārējām sastāvdaļām un atstāj uz 15 minūtēm. Ar karoti liek maisījumu uz maizes šķēlēm. Pa virsu kaisa sadrupināto sieru. Pasniedz nekavējoties.

3 komentāri:

  1. Šī uzkoda ir tik patriotiskās krāsās, ka lieliski noderētu maija svētkos :)

    AtbildētDzēst
  2. Man patīk, ja ciabatta ir nevis glīti nogriezta, bet plēsta - cita garša!

    AtbildētDzēst
  3. Vai cik labs izdomājums....patīk mēģināt ko jaunu...

    AtbildētDzēst