Pica ar baklažāniem, tomātiem un mozzarella sieru

Aplūkojot Stockmann Trako dienu bukleta ēdienu sadaļu, kur starp gurmetu uzkrītoši rēgojās sardeles un saldēta pica ar šķinķi, man nekādi netapa skaidrs, kā gan mājas apstākļos cilvēki spēj samierināties ar saldētu picu. Pat ne tad, ja tā maksā 86 santīmus.
 
Mājās gatavota pica var būt burvīga (atceramies picu ar cukini un kazas sieru), un tāda tā būs vienmēr, ja tiks gatavota ar mīlestību un atceroties dažus, manuprāt, svarīgākos tipus - cepeškrāsnij jābūt labi uzsildītai, mīklai homemade un labi uzbriedinātai, plānai un garšīgai (lai picas maliņu ēdot, negribētos to pa kluso nogrūzt zem galda). Un nebūt nav vajadzīgs giga-mega aprīkojums un nav jāpavada virtuvē puse dienas. Pārdesmit minūtes, ko nākas patērēt sastāvdaļu griešanai un sagatavošanai var pielīdzināt laika posmam, ko aizņem saldēto sastāvdaļu izpēte, šauboties, vai saldētais šķiņķis vispār ir šķinķis. Viss, kas picai virsū - gaumes, noskaņojuma un sezonas jautājums. Es šoreiz piedāvāju visnotaļ sezonālu un saskanīgu trio ar diviem vareniem nakteņiem - tomātiem un baklažāniem. Visi zina, cik gaļīgi un sātīgi ir baklažāni. Savukārt tur, kur tomāti - tur arī mozzarella siers.
 
 
 
 
 
 

2 komentāri:

  1. Shii pica loti labi garso ar alu:) Patika visas taas manipulacijas ar baklazhaaniem, vesela atrakcija. Virieshcilvekam paredzetajai picai gan nacas likt virsuu salami. Kaut gan ari bez galjas ta bija loti laba un saatiiga. Paldies:)

    AtbildētDzēst
  2. Ak, vīrieši :) Labi, ka mīklas pietiek vismaz divām picām.

    AtbildētDzēst