Ķirbju kēkss

Nesen Dozen Flours izlasīju Starbucks ķirbju kēksa copycat recepti. Zināms, ka pavelkos uz visu, kas ietver vārdu Starbucks, tāpēc jau agrā sestdienas rītā māja pildījās ar krustnagliņu, kanēļa, kardamona un muskatrieksta smaržu haosu. Iespējams, ka vēl ir par agru tik aromātiskiem našķiem, jo šķita, ka Ziemassvētki nezināmu iemeslu pēc jau klāt. Liekas, ka kēkss ir savāda pārejas stadija piparkūkai transformējoties par medusmaizi, lai gan vienīgais sakars ar medu tam ir dzeltens, medains un salds ķirbis visa pamatā, vai arī tas ir iestrēdzis kaut kur starp rudeni un ziemu, tā sasniedzot garšas virsotni. Liela, dzeltena, sulīga, medaina piparkūka. Gribas uzvilkt pūkainas vilnas zeķes un gaidīt pirmo sniegu.
 
 
Tā kā par veikalā bundžās nopērkamu ķirbju biezeni es neko nezinu un negribu zināt, tad bonusā kēksam nāk papildus recepte - svaigs homemade ķirbju biezenis. Nekādu bēdu, ja tas paliek pāri, jo kopā ar karotīti medus vai vienu pašu to iespējams patērēt kā veselīgu un gardu pamatēdienu. Zinu, ka nav pirmā reize, kad to saku, BET... nekas labāks vēl nav izdomāts, goda vārds. Un ikviens, kurš jelkādu iemeslu pēc jelkad lasa manu blogu, lūdzu lūdzu, uzcepiet šo kēksu. Ja konditorejas izstrādājumi vispār spēj darīt cilvēku uz brīdi patiesi laimīgu, tad šis ir tas gadījums.
 
  
 
 

7 komentāri:

  1. skaists blogs un "garšīgas" bildes, prieks skatīties! tā turpināt!

    AtbildētDzēst
  2. Man liekas, ka tieši šito es arī ēdu. Tā varētu būt?

    AtbildētDzēst
  3. ja norādīto daudzumu ceptu apaļā veidnē ar 28 cm diametru nebūu par daudz?

    AtbildētDzēst
  4. domāju, tas būtu maķenīt par daudz vienai pašai apaļajai veidnei. Var mēģināt visas sastāvdaļas nomazināt 2 reizes, tam vajadzētu būt ok 28cm veidnei.

    AtbildētDzēst
  5. Tiešām, ļoti garšīgs kēkss. Prieks, ka atradu šo recepti!

    AtbildētDzēst
  6. Sāls šajā receptē ir par daudz-pat priekš diviem kēksiem. Sabojāju cienastu tā taisot. Un cepās ne tuvu 30 min, bet gan 2x ilgāk. BET ja neskatās uz to visu-kēkss iznāk dievīgs!

    AtbildētDzēst
  7. Šis te man noteikti garšos, eju jau taisīt :)

    AtbildētDzēst