Tomātu zupa ar grūbām


T visu laiku runāja par tomātu zupu. Par to, ka vajag uztaisīt tomātu zupu, par to, cik daudz tomātu aizies postā un mēs tā arī nebūsim to izdarījuši. Kamēr es pat sajutos vainīga, ka tomātu zupa vēl nav uzvārīta. Ar tomātu zupu pēdējo reizi saskāros skolas laikā, kad mājturības stundā man iekrita laimīgā loze gatavot zupu no tomātiem - garšoja pēc traukūdens un arī krāsa bija atbaidoša. Tas bija tik sen, es nodomāju, un T bija priecīgs, kad lietainajā sestdienā smaržojoša, silta un sātīga tomātu zupa un svaigi cepta ciabatta tika beidzot celta galdā.


Visumā sestdienas rīts bija patiesi drēgns un nepatīkams, tādēļ esmu nolēmusi bēgt. Atstājot lietusmēteli un gumijas zābakus tepat, es dodos sen gaidītā atvaļinājumā. Uz drīzu tikšanos. Hasta luego!
Recepte:
2 tējk. olīveļļas
2 glāzes vārītas grūbas
2 vidēja izmēra sarkanie sīpoli
2 ķiploka daiviņas, sakapātas
~14 vidēja izmēra tomāti, sagriezti gabaliņos
1 burkāns, nomizots un sasmalcināts
1/2 gl. svaigas bazilika lapas
3 gl. dārzeņu buljona
1 tējk. cukura
sāls un pipari pēc garšas

Katlā uzkarsē olīveļļu. Pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānus, ķiplokus, un baziliku. Nepārtraukti maisot, apcep vismaz 10 minūtes, līdz visi dārzeņi mīksti. Pievieno tomātus un vāra vēl aptuveni 10 minūtes. Ņem katlu nost no uguns un visu sakuļ ar blenderi. Iegūto masu izberž caur sietu tā, lai sietā paliktu tikai liekās tomātu mizas un sēklas. Liek atpakaļ uz plīts, pievieno dārzeņu buljonu un grūbas, pievieno tējkaroti cukura, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Uzsilda un pasniedz karstu.

3 komentāri: