Kokteilis ar gurķi, piparmētru, baziliku un laimu.


Kāzas, iespējams, ir visuniversālākais un visaptverošākais pasākums, kāds izdomāts. Dažādas atkalredzēšanās, emocijas, patētiski mirkļi, viesi no visdažādākajām paaudzēm un garantēts turpinājums nākamajā dienā. M un K kāzas patiesībā iesākās kā karstuma un saules izturības tests visiem klātesošajiem, taču turpinājumā kārtējo reizi apstiprinājās pierādīts fenomens - kāzās cilvēki priecājas, ēd, dzer un dejo, neatkarīgi no apstākļiem.

Neēst, nedzert, nevalkāt kurpes ar augstiem papēžiem, ne, Ne, NE - tāda bija mana pēckāzu devīze pagājušajai nedēļai. Pieturēties pie šāda uzstādījuma man diemžēl neizdevās, toties izdevās atklāt jaunu after-afterparty detoksikācijas un atveldzēšanās paņēmienu - gurķu, piparmētru, laima un bazilika kokteilīti. Absolūti bezalkoholisku un neikaitīgu, toties tas rada iespaidu, ka ballīte vēl nav beigusies.

Recepte:

2-3 bazilika lapas
4 piparmētras lapas
3 gurķa šķēlītes
1 ēdamk. svaigas laima sulas
1 ēdamk. dzidrā cukura sīrupa

Cukura sīrups:
1gl. cukura
1gl. ūdens

Sajauc ūdeni ar cukuru un uzvāra, līdz cukurs izkusis. Atdzesē.

Palielā glāzē ievieto baziliku, piparmētras, gurķi, ielej sīrupu un laima sulu. Samīca visas sastāvdaļas, lai izdalās to garša un aromāts. Glāzi piepilda ar minerālūdeni, izdaiļo ar laima šķēli vai daiviņu.

4 komentāri: