Šokolādes-bumbieru kūciņas

Ak, šie meiteņu vakari. Kad, nākot mājās no darba, es paslīdēju uz šķidra bumbieru paklāja, kas bija izveidojies šīgada bumbieru ražai nogatavojoties un sagāžoties uz zemes, tā vietā lai sulīgi nolamātos, es iesaucos: ''Pareizi! Vēl taču ir bumbieri!'' Kokā, kurš aug, kur tas audzis, kā šķiet, jau mūžību, tādēļ ir tik pašsaprotams un nemanāms.
Runas ir garas, darbs ir īss, kāds teica, un es noķeksēju no augstākajiem zariem pāris bumbierus un veikli izcepu smieklīgas, mazas bumbieru mini kūkas keramiskajos trauciņos. Jo pēc iespējas ātrāk vēlējos nokļūt līdz vakara saviesīgajai daļai, kad var skatīties foto un video, smieties, malkot vīnu un tenkot par to, kāda kuram bija/vai bija kleita vai ūzas, kurš izdzēris visvairāk šampanieša vai bijis visvairāk nosvīdis dejojot. Brīva vaļa izmantot lielus, mazus, dzeltenus, zaļus, apaļus vai garenus bumbierus.
Recepte:
No Chocolate Shavings (recepte pielāgota 4 porcijām)

100g sviests
4 ēdamkarotes brūnais cukurs
1/2 glāze milti
2 olas
1 tējk. vaniļas ekstrakts
4 bumbieri
2 ēdamk. kakao
šķipsna sāls
1/2 tējk. cepampulveris
2 ēdamk. piens
Cepeškrāsni uzsilda līdz 175 grādiem. Atlaidinātu sviestu un cukuru ieliek vidēja izmēra bļodā, sakuļ ar mikseri līdz tas viegls un gaisīgs. Pievieno olas un kuļ, kamēr masa viendabīga. Iekuļ masā vaniļas ekstraktu. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepampulveri, sāli un kakao. Pakāpeniski miltu maisījumu pievieno sviestam, maisot kamēr mīkla viendabīga. Iejauc pienu.
Nomizo bumbierus tā, lai kātiņš paliktu neskarts. Ar maza nazīša palīdzību (man šajā sadaļā lieliski noderēja rīks ābolu serdes izņemšanai) izgriež bumbiera serdi tā, lai pats bumbieris paliktu neskarts. Mīklu vienmērīgi izdala uz 4 trauciņiem. ar karotes aizmuguri mīklā izveido iedobi, ievieto tajā bumbierus un uzmanīgi iespiež, lai mīkla tos apņemtu. Cep 20 minūtes vai kamēr mīkla virspusē ir sacietējusi. Atdzesē un pasniedz ar kausētu šokolādi.

2 komentāri: