Granola ar žāvētiem ķiršiem un mandelēm jeb maratona brokastis

Kā jau jukušai žāvēto ogu un augļu piekritējai jebkurā diennakts laikā, savukārt, auzu pārslu - no rītiem, granola man ir kā patīkamais un lietderīgais vienā. Patiesībā lietderīgi ir visi ingredienti. Jo granola ir kā milzu enerģijas lādiņš ar ievērojamu minerālvielu un vitamīnu (magnijs, cinks, dzelzs, kālijs, A, B, B1, C, E, PP vitamīns, kalcijs u.c.) devu no rītiem, kad sagaidāma nozīmīga diena. Tas, goda vārds, ir mans labākais pēdējā laika jaunievedums brokastu ēdienkartē. Manējā sanāca paplāna un samērā trausla, jo izmantoju palielu cepamtrauku, taču tas nav būtiski.
Tātad, nozīmīga diena, es teicu. Piemēram, diena, kad jāpievar minimaratona distance. Tikai 5 kilometri? Un tomēr. Mums, svētdienas skrējējiem, sajūta, šķērsojot finiša taisni, ir kā ziņnesim, kurš nonācis līdz Atēnām (izņemot daļā par pakrišanu beigtam). Dažreiz ikdienas treniņos ir tik grūti saņemties - skrejceliņš par cietu un zeme par mīkstu, kedas spiež un bikses kož. Bet maratona atmosfēra un sacensību gars, protams, iedvesmo. Tāpēc šodien es kārtējo reizi sapratu, ka skriešana ir bauda.
Recepte:
no honey&jam
2 glāzes auzu pārslas
1,5 glāzes mandeļu pārslas
1/2 glāze kviešu dīgsti
1/2 glāze medus
1/2 glāze brūnais cukurs
2 ēdamkarotes sviests
1/2 tējkarote sāls
2 tējkarotes vaniļas ekstrakts
žāvēti ķirši
Uzsilda cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Auzu pārslas, mandeles un kviešu dīgstus apgrauzdē aptuveni 15 minūtes. Kamēr tie grauzdējas, lielā pannā sajauc medu, cukuru, sviestu, vaniļas ekstraktu un vāra uz vidējas uguns, kamēr cukurs pilnībā izkusis. Auzu pārslu, mandeļu un kviešu dīgstu maisījumu nekavējoties pievieno medus masai, pievieno žāvētos ķiršus un kārtīgi samaisa. Ievieto cepamtraukā, vienmērīgi noklājot visu trauka laukumu. Liek cepeškrāsnī 100 grādu temperatūrā cepties aptuveni 25 minūtes. Kad granola pilnībā atdzisusi, to sagriež kvadrātiņos, var glabāt ledusskapī vēlākai lietošanai.

2 komentāri:

  1. ssausmiigi laba recepte, bet good for nothing, jo viiss kartumaa ir termiski iznniicinaats, piedod bet skaists bet nesekmiigs

    AtbildētDzēst
  2. ļoti veselīgi un garšīgi )))

    AtbildētDzēst