Zemeņu gaspačo

Ko tik es neatdotu, lai vasara vilktos bezgalīgi. Kaut gan pietiktu arī ar trīs mēnešiem vasaras, pilnībā brīvas un vienmēr saulainas. Svelmainā karstumā es jūsmoju par klasisko biešu auksto zupu, par avokado zupu, par gurķu auksto zupu, visu veidu aukstajām biezzupām, mango zupu, tomātu zupu. Iespējams, šī būs vilšanās tiem, kas gaidīja jaunas receptes. Zemeņu gaspačo ir nedaudz out of date, par zemenēm varam tikai sapņot un mierīgi gaidīt nākamo sezonu. Arī ''svelmainais karstums'' vairs nedraud.
 
 

Lai vai kā, aukstās zupas, visdažādākās, ir karstam vasaras laikam vispiemērotākais ēdiens. Kaut tikai tās būtu svaigas, vēsas, vieglas... un vēlams tajās nebūtu kartupeļu vai gaļas. Kad parastais tomātu gaspačo bija mazliet apnicis, jaunatklātais - ar zemenēm - bija īsta oga. Ja gašo selerija, var sagriezt nedaudz vairāk kātus un daļu no tiem pēcāk iebērt zupas šķīvī tāpat vien. Ja patīk maigākas garšas, Tabasco var pietaupīt citām reizēm. Un nepārcensties ar sāli, jo svarīgi ir izgaršot zupu pilnā buķetē. Piekrītu, ka zemeņu gaspačo ir mazliet netipiska zupa, kā arī garšo mazliet netipiski. Bet netipiskas garšas, kā zināms, ir mazi svētki ikdienas mielastā.

3 komentāri: