Aprikožu deserts folijā

Kurš gurmāns gan nezin macaroonus no Pierre Her slavenā zīmola? Katrā ziņā, nonākot Parīzē, mani pirmie soļi būs Pierre Her gardumu veikala virzienā. Pagaidām izmēģinu gaumīgās aprikozes en papillotes no viņa saldēdienu recepšu grāmatas.
Es zinu, ko cilvēki domā, kad saka vai raksta ''aprikožu sezona''. Tie ir svaigi plūkti, saulē nobrieduši, zeltaini un sulīgi augļi tieši no aprikožu koka. Šajos platuma grādos aprikozes nāk galvenokārt no Centrāltirgus, vismaz manā gadījumā. Par pirmatnējo to izcelsmi var tikai zīlēt. Taču, atverot aromātisko folijas sainīti un nobaudot oranžo gardumu, šis sīkums aizmirstas. Tik vienkārši un eleganti. Receptē Her rekomendē rikotas mērci, ko pagatavo, sakuļot blenderī rikotas sieru, medu un cukuru, kā piedevu, lai deserts būtu pati pilnība. Man klāt prasītos vien bumbiņa vaniļas vai plombīra saldējuma.
Recepte:
no Desserts by Pierre Her
3 porcijām
6 labi nogatavojušās aprikozes, sagrieztas astotdaļās
svaigi malti melnie pipari
3 ēdamkarotes cukura
Earl Grey tēja
3 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
1 ēdamkarote sviesta
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Sagatavo trīs 30x30cm lielas folijas loksnes. Aprikozes pārgriež uz pusēm atdala no kauliņiem, katru pusīti pārgriežot vēl četrās daļās. Vienmērīgi sadala 3 porcijās un novieto uz folijas. Katru aprikožu porciju apslacī ar ēdamkaroti citronu sulas un pārkaisa ar ēdamkaroti cukura. Uzkaisa piparus un tēju. Pabeidz sagatavošanas procesu ar piciņu sviesta uz katras porcijas. Folijas loksnes aizloka tā, lai veidotos nelielas paciņas, kas neatveras cepšanās procesā. Sagatavotās paciņas liek cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes. Pasniedz nekavējoties, kamēr deserts vēl silts.

2 komentāri: