Baltās šokolādes-rabarberu mafini

Ir ļoti grūti mani sakūdīt uz recepšu neievērošanu, ārpus rāmjiem iziešanu un pilnīgu improvizēšanu. Kā jau esmu teikusi vairākkārtīgi, tiekšanās uz perfekciju un punktualitāte ir manas labās un vienādiņ sliktās īpašības. Bet dažkārt tomēr izdodas. Un nereti tad sanāk interesantākās un ņammīgākās maltītes. Piemēram, sakombinēt balto šokolādi ar rabarberiem man laimējās, kad nevarēju izšķirties starp šokolādes kēksu vai rabarberu plātsmaizi. Mafinu panna sen nelietota un noputējusi gulēja dziļi pažobelē un iznāca ārā, lai risinātu pēkšņo dilemmu. Pēcāk, lai neieslīgtu pārliekā pašapmierinātībā, es iegūglēju un atklāju, ka jaunatklātais kombo nepavisam nav nekas jauns. Baltās šokolādes kūciņas, pīrāgi un pat konfektes izgudrotas jau sen. Nospriedu, ka nav vairs pasaulē divas tādas sastāvdaļas, kas jau nedarbotos tandēmā kādā ģeniālā receptē.
Zinu jau zinu, ka rabarberu zvaigžņu stunda jau paskrējusi, pēdējā laikā mani var visai pamatoti vainot par recepšu ar notecējušu termiņu publicēšanu, bet tomēr - kādēļ gan savā priekā nepadalīties ar jums. Arī pašas šokolādes izvēle ir tīrā imrovizācija, lieliski derēs gan tīra baltā šokolāde, gan šokolāde ar visādām piedevām, riekstiem, rozīnēm, kokosriekstu skaidiņām vai rīsu crunchiem. Baltā šokolāde parasti ir gana salda, tādēļ cukuru var pievienot arī krietni mazākos apmēros. Jebkurā gadījumā skābenais rabarberis mafinus dara īpaši sulīgus un lieliski līdzsvaro un saliek visas garšas savās vietās. Silti iesaku izmēģināt.
Recepte:
~15 mafiniem

2,5 glāzes milti
1/2 glāzes ātri vārāmās auzu pārslas
2 glāzes brūnais cukurs
1/2 tējk. soda
1/2 tējk cepampulveris
1/2 tējk. sāls
220g sviests, izkausēts
2 vidēja izmēra olas
1 glāze piens
200g baltā šokolāde, sagriezta nelielos kubiciņos
2 vidēja izmēra rabarbera kāti
Rabarberus nomizo un sagriež diezgan smalkos gabaliņos. Šokolādi sagriež nelielos kubiciņos. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem, mafinu pannā ievieto papīra formītes un ietauko tās ar neitrālas garšas eļļu vai sviestu. Lielā bļodā samaisa kopā izkausēto sviestu, olas un pienu. Atsevišķā bļodā sajauc kopā sausās mafinu sastāvdaļas - miltus, cukuru, auzu pārslas, cepampulveri, sodu un sāli. Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu mitrajām sastāvdaļām. Pievieno rabarberus un šokolādi un uzmanīgi samaisa, kamēr mīkla viendabīga.Papīra formītes piepilda ar mīklu un liek cepties aptuveni 20 minūtes, kamēr mafini kļūst viegli brūni un, pārbaudot mafinu ar koka irbulīti, pie tā vairs neķeras klāt mīkla. Pāris minūtes atdzesē, pirms atdala no pannas.

2 komentāri: