Persiku-melleņu koblers

Man bija paveicies tikt pie kārtējās devas melleņu un iegādāties netipiski labus persikus. Un pirmo reizi es pagatavoju saldo ēdienu, kurā man bija grūti dalīties ar citiem. Koblers nav kokteilis. Vai, pareizāk sakot, tas ir kokteilis, taču ne tikai. Koblers ir arī no Amerikas nācis augļu vai ogu sacepums, pārklāts ar biskvīta mīklu. Latviskāk to nekādi nosauksi. Tas ir tikai viens no daudzajām cepeškrāsnī gatavotu augļu vai ogu desertu variācijām, kādas pazīstamas, un visa tā burvība slēpjas sulīgajā augļu/ogu pildījumā, kas noklāts ar biskvītu.
 
 
Nav svarīgi, vai ar mīklu noklāj to visu vai tikai nevērīgi izraibina augļu pildījumu. Es nespēju izstāstīt, kā garšo mellenes kopā ar sulīgiem persikiem, ja visam pa vidu virmo kanēļa aromāts. Tas nav iespējams, vismaz adekvāti ne. Nākamreiz, kamēr melleņu laiks vēl nav beidzies, ir vērts izmēģināt kobleru ar brūno cukuru un kukurūzas miltiem. Tāpat varu derēt, ka ideāli tas garšo silts kopā ar plombīra vai vaniļas saldējumu.
  

2 komentāri: