Bruschetta ar cukini

Neskatoties uz svelmi un diskriminējošo attieksmi, izbrauciens ar velo vienmēr patīkami atvēsina. A
utovadītāji saskatīja manī ienaidnieku un mēģināja nonest no ceļa p
at tad, kad es priecīgi šķērsoju gājēju pāreju, savu transportlīdzekli godīgi
stumjot
pie sāna. Priecīgi, jo es pamanījos paspēt iegūt tuvākajā apkaimē vienīgos trīs cukini. Nožēlojami, eh?
Klasiski, protams, bruschetta tiek saprasta kā olīveļļā apgrauzdētas bagetes šķēles ar tomātiem un baziliku. Klasiku pie malas, es gribu dalīties ar burvīgu jaunatklājumu. Varētu to nodēvēt par Vēl vairāk saules vai tamlīdzīgi, jo tieši tā šī aromātiskā uzkoda izskatās uz šķīvja. Timiāns jau labu laiku ir must-have garšaugs jebkuram manis gatavotajam kabaču vai cukini ēdienam. Ķiploks savukārt padara aromātu vēl kārdinošāku. Un visbeidzot parmezāns kā punkts uz i. Lieliskākā karstas vasaras dienas maltīte, ko baudīt kopā ar atspirdzinošiem dzērieniem.
Recepte:
3-4 porcijām

1 cukini, sagriezts mazos kubiciņos (es variēju ar zaļo un dzelteno cukini)
1 ēdamk. olīveļļas
2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
1 bagete, sagriesta šķēlēs
4 ēdamk. olīveļļas vai sviesta
pāris svaigi timiāna zariņi, lapiņas atdalītas
parmezāna siers
Uzsilda pannu uz mērenas liesmas, pievieno olīveļļu, ķiploku un timiāna lapiņas. Turpina ar cukini, apcepot to aptuveni 3 minūtes. Cukini nevajag cept ilgi, lai tie nekļūtu pārāk mīksti un neizjuktu. Ievieto bļodā un atliek malā, pievēršoties bagetes šķēlēm.
Maizes šķēles apslacī ar nedaudz olīveļļu vai apsmērē ar sviestu un cep uz pannas,
kamēr maize kļūst kraukšķīga no abām pusēm, ņem nost no pannas un izvieto uz paplātes. Vienmērīgi uz katras šķēles liek apcepto cukini. Pārkaisa ar sarīvētu parmezāna sieru. Mmmmarvelous!

1 komentārs: