Pildīti tomāti ar rīsiem

Es vēlētos kaut brīvā laika man būtu tik pat daudz, cik šobrīd siltumnīcā tomātu. Vienā ķekarā kopā sadzīvo pat 6-7 vareni milzeņi. Tomātu pīrāgs, tomātu zupa un bruschetta ar tomātiem pagaidām var pagaidām dzīvot vien manās domās. Taču ir citi varianti.
Iespējams, šis ir lieliskākais blogs, lai uzķertu dažādas autentiskas itāļu receptes, jo tās vienkārši, bez liekiem izskaistinājumiem un ar saukli, ka katram jāmēģina vimaz vienu dienu sajusties kā toskānietim, Džūdija, kura mīt Florencē, pasniedz vieglā, dzīvespriecīgā veidā. Tieši tā, kā ir vērot gluži ikdienišķu ainu kādā mazā Itālijas lauku pilsētā. Ieraugot pomodori ripieni, es uzreiz iedomājos par pildītu papriku vai kāpostu tīteņiem. Taču nē. Šos gardumus nepasniedz siltus. Varbūt laikapstākļu dēļ? Auksta itāļu uzkoda Maskavas karstuma nomocītajiem latviešiem.
Recepte:
6 apaļas formas tomāti, ar kātiņiem
1/2 glāze nevārītu rīsu
1 ķiploka daiviņa, samīcīta
2 ēdamk. sakapāta bazilika lapu
sāls
2 ēdamk. sarīvēta parmezāna siera
olīveļļa
Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ar asu nazi tomātiem nogriež gandrīz vienu trešo daļu no augšas un ar karotīti izgrebj tā mīkstumu un sēklas, sakapā un liek nelielā bļodiņā. Pievieno rīsus, sakapāto ķiploku un baziliku, parmezāna sieru un šķipsnu sāls. Pievieno olīveļļu. Piepilda tomātus līdz 2/3 ar rīsiem, liek cepamtraukā un cep 30-40 minūtes, kamēr rīsi ir gatavi. Pasniedz atdzesētus.

2 komentāri: