Citronu rabarberu kūka

Rabarberu un citronu kūka Honey&Jam Hannas izpildījumā izskatījās vilinoša, tāpēc es nevarēju atturēties publicēt vēl vienu ar rabarberiem saistītu recepti, kamēr vēl nav pienācis vasaras vidus un tie nav kļuvuši nelietojami. Man diemžēl nav pienācīgas formas, kādā pienāktos cept šo kūku, taču es izlīdzējos ar parastu plakano kēksu veidni ar caurumu vidū. Ja es ceptu šo kūku vēlreiz, es samazinātu cukura daudzumu līdz minimumam, jo, manuprāt, atsvaidzinoši skābenā garša, ko dod citrona un rabarbera apvienojums, ir tieši tik patīkama, lai to prasītos izbaudīt visā pilnībā.
Recepte:
2,5 glāzes + 2 ēdamk. milti
1 tējk. cepampulveris
1 tējk. jūras sāls
230g sviests
1 3/4 glāzes cukurs
miza no viena citrona, sarīvēta
3 olas
0,5tējk. citronu ekstrakts
3/4 glāzes paniņas
500g rabarberi, notīrīti un sagriezti plānās šķēlītēs

Glazūra:
2glāzes pūdercukura
1 citrona sula
Ēdamkarote gandrīz izkusuša sviesta
Rabarberus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Bļodā sajauc miltus ar cepampulveri un sāli. Ar mikseri aptuveni 5 minūtes vidējā ātrumā kuļ sviestu, cukuru un sarīvēto citrona mizu, kamēr masa ir viegla un gaisīga. Pievieno olas, iemaisa citronu ekstraktu. Variējot ar trīs piegājieniem masā iejauc miltus un ar diviem piegājieniem paniņas. Sagrieztos rabarberus apvārta 2 ēdamkarotēs miltu un pusi no tiem iemaisa mīklā. Mīklai jāsanāk ļoti biezai. Mīklu liek ar sviestu ieziestā veidnē, pa virsu nokaisa atlikušos rabarberus. Liek cepeškrāsnī. Kūkas cepšanās laiks - aptuveni 1h. Pirms kūku atdalīt no formas, vēlams to atdzesēt.

Lai pagatavotu glazūru, sajauc pūdercukuru ar citronu sulu un sviestu. Masai jābūt biezai. Pārlej to pāri gatavajai kūkai uzreiz pēc atdalīšanas no veidnes.

4 komentāri:

  1. tiko uzcepu ko līdzīgu tik mazliet pamainīju - citronu vietā aplesīnu un svaigu rabarberu vietā konservēti. Sanāca garda un nenormāli salda, bet mazliet pārāk pēc keksa garšoja. Vispār ir vērts atkārtot...

    AtbildētDzēst
  2. Es ar paņēmu apelsīnu, labs sanāca

    AtbildētDzēst
  3. Lai pagatavotu glazūru, sajauc pūdercukuru ar citronu sulu un sviestu. Masai jābūt biezai. Pārlej to pāri gatavajai kūkai uzreiz pēc atdalīšanas no veidnes. cotton salwar suits wholesale , wholesale ladies suits online ,

    AtbildētDzēst