Auzu pārslu mafini ar rozīnēm


Apsveicu ar pavasara iestāšanos. Tā vien liekas, ka 2 dienu laikā dārzs sazaļojis un pumpuri izplaukuši. Lai arī pa dienu mūs pārsteidza mežonīga lietus gāze, pēcpusdiena pienāca saulaina un laiska un, lapenē atklājot brīvdabas maltīšu sezonu, mēs sapņojām par Starbucks melleņu mafiniem. Jo tie ir visu laiku labākie mafini. Mafini! Mellenes man nav, toties jaunās mafinu pannas izmēģinājuma ietvaros es uzmeklēju vienmēr pieejamās auzu pārslas, rozīnes, ābolu un pārdesmit priecīga izskata papīra formītes.
Rozīnes vispār ir mana jaunā mānija. Rozīnes, rieksti un visa veida žāvētie augļi. Un jo vairāk, jo labāk. Tādēļ man nācās stipri valdīties, lai mafinu mīklā nenonāktu arī plūmes, žāvētas dzērvenes vai kas tamlīdzīgs. Galu galā šie ir rozīņu mafini. Ar vieglu ābolu un kanēļa noti un pamatīgu uzsvaru uz auzu pārslām. Atsauc atmiņā vecos labos auzu pārslu cepumus, tikai šie ir silti, mīksti un smaržīgi. Tagad gaidām vasaru ar aveņu pārpilniem krūmiem un melleņu nosētiem mētrājiem.
Recepte:
1 ola
1 glāze ātri vārāmās auzu pārslas
2 glāzes milti
1 glāze piens
1/2 glāze augu eļļa
1/2 glāze brūnais cukurs
1 ābols
1/2 tējk. kanēlis
1 tējk cepampulveris
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. soda
1,5 glāzes rozīnes
Ābolu sasmalcina mazos gabaliņos. Lielā bļodā sajauc visas sastāvdaļas, iejauc rozīnes un ābolu un maisa, kamēr mīkla ir viendabīga un visas sausās sastāvdaļas ir kļuvušas mitras. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Mafinu pannā ievieto papīra formītes, iepilda tajās mīklu, aizpildot 2/3 vai mazliet vairāk, un cep aptuveni 20 minūtes, kamēr kēksiņi nedaudz brūni. Mīklas pēc dotajiem daudzumiem pietiek aptuveni 15 kēksiņiem, formītes mēdz atšķirties pēc izmēra.

11 comments:

  1. Obligati jaliek tik daudz rozīņu!!??

    AtbildētDzēst