Griķu-biešu plācenīši

Šis nav ne tradicionāli, nedz klasiski. Toties garšīgi un, kā man labpatīk domāt, arī veselīgi. Dažiem gribas tos saukt par griķu kotletēm, tomēr man kotletes nesaistās ne ar ko labu, ja vien tās nav no zivs vai krabja gaļas, tādēļ dēvēsim šos rozīgos biedrus par griķu-biešu plācenīšiem. Gan griķi, gan bietes satur daudz dzelzi, tāpēc vēl jo lietderīgāk tiem, kas nelieto uzturā gaļu. Patiesībā, prezentējot tos kā gaļas ēdienu, dažu labu gaļēdāju pat iespējams apmuļķot.
Recepte:
(aptuveni 25 plācenīšiem)
1 glāze kviešu miltu
3 olas (vai 2 lielas)
2 glāzes griķu
1 liela biete, vārīta un sarīvēta
šķipsna maltu kajēnas piparu
sauja svaigas kinzas
augu eļļa
sezama sēklas
Griķus novāra. Lielā bļodā griķus samaisa ar sarīvēto bieti, olām, sasmalcināto kinzu, kajēnas pipariem. Iejauc miltus un ļoti rūpīgi samaisa, lai masa ir viendabīga. Pievieno sāli un citas garšvielas pēc savas gaumes. Pannā uzkarsē eļļu un, ar plaukstām veidojot nelielus plācenīšus, liek cepties, apcepot no abām pusēm un nokaisot ar sezamu. Gatavos plāceņus ņem no pannas un liek uz papīra salvetēm, lai tās uzsūc lieko eļļu. Pasniedz pēc izvēles kā silto vai auksto uzkodu, ar piedevām vai bez.

2 komentāri:

  1. Your Domain Name r7v39x6p31 gucci replica replica bags supplier replica bags hong kong Click This Link k4y65p2h76 replica bags joy replica bags on amazon pop over to this website b6o74p3a35 replica bags on amazon

    AtbildētDzēst