Pasta viennozīmīgi ir pirmais, kas nāk prātā, kad runa ir par ātrām, viegli pagatavojamām pusdienām. Parasti pastas gatavošana kļūst par improvizācijas lauku, variējot ar daudz un dažādām sastāvdaļām. Taču šoreiz es pieturējos pie mērenības - sparģeļi kā neliela vitamīnu deva un mazliet garneles aromātam.
Recepte:
2-3 porcijām
230g pasta (es izmantoju fettuccine)
~10 gab. sparģeļi, sagriezti
3 ķiploka daiviņas, sakapātas
~10 gab. sparģeļi, sagriezti
3 ķiploka daiviņas, sakapātas
4 ēdamk. olīveļļa
1/2 glāze baltvīna
1 ēdamk. svaigi spiesta citrona sula
~24 garneles
sviests
citrona daiviņas
svaigi plūktas bazilika lapas, sagrieztas + nesagrieztas garnēšanai
1/2 glāze baltvīna
1 ēdamk. svaigi spiesta citrona sula
~24 garneles
sviests
citrona daiviņas
svaigi plūktas bazilika lapas, sagrieztas + nesagrieztas garnēšanai
Pastu novāra sālītā ūdenī, kamēr tā mīksta, taču joprojām stingra. Nokāš. Kamēr pasta vārās, lielā pannā uzkarsē olīveļļu, apcep tajā ķiplokus. Kad ķiploki mīksti, pievieno sviestu un baltvīnu. Pēc pāris minūtēm pievieno garneles, citrona sulu un sparģeļus, sautē aptuveni 4 minūtes. Tad pievieno novārīto pastu un pievieno bazilika lapas. Maisa, kamēr bazilika lapas apvīst un pasta sajaucas kopā ar mērci. Ja nepieciešams, pievieno piparus un sāli. Pasniedzot garnē ar bazilika lapiņām un citrona daiviņām.
Skaisti pasniegts!
AtbildētDzēst