Pildīta paprika ar lēcām, spinātiem un kaltētiem tomātiem

Man vienmēr garšojusi cepeškrāsnī cepta paprika, jo tikai tad paprikai ir tā ļoti īpatnējā un īpašā garša, kas nelīdzinās nevienam citam dārzenim. Jo īpaši smeķīga ir pildīta paprika. Ar mazu piciņu skābā krējuma vai druscītiņ lielāku piku grieķu jogurta. Mmmmm. Taču, kopš esmu neatgriezeniski pārgājusi uz veģetāro virtuvi, klasiskie un visiem pierastie pildījumi vairs nav aktuāli. Tas nebūt nenozīmē, ka līdz ar gaļas produktiem no aktualitāšu listes zūd arī pildītās paprikas. Nepavisam, jo tieši tas paver plašu darba lauku izdomai, apsverot, ar ko gan vēl var piestūķēt garšīgos nakteņus.
Piemēram - ar veģetāriešiem jo sevišķi nepieciešamu un ieteicamu produktu - lēcām. Lēcas, kā zināms, sevī apvieno vienkopus daudzu pākšaugu un riekstu labākās īpašības, par ko gaļas neēdājiem var būt īpašs prieks. Ķirbju sēklas un kaltētie tomāti palīdz radīt to garšu buķeti, kas vajadzīga jebkuram ēdienam, lai tas sniegtu pilnīgu gandarījumu. Ne velti pildīto papriku gatavošanas procesā, maisot pildījumu un pievienojot sāli pēc garšas, es nespēju no garšosanas ne atrauties. Bet sātīguma trūkumu pildījumam var pārmest vēl mazāk. Pēc struktūras vispiemērotākās dārzeņu pildīšanai ir tieši zaļās lēcas. Par lēcām runājot, tīri iedvesmai ir jāpiemin viens no pirmajiem Zucchini ēdieniem - lēcu zupa. Tā lūk. Ar lēcām pildīta paprika - vēl viens ēdiens, kurš ir ne tikai burvīgi krāsains, acij tīkams un gards, bet arī tāds, pēc kura paša vēderam nav jājūtas kā pildītam kā piparam.
 
 
 
 
 

2 komentāri:

  1. Cik gardi!
    Man ļoti patīk mājas ēdiens, jo higiēna pārtikas uzņēmumā ne vienmēr ir līmenī. Bet šādas paprikas un citi mājas ēdieni - tā gan ir garda lieta :)

    AtbildētDzēst