Tīģergarneles ar ķiplokiem

Šodien dalīšos ar iemīlētu tīģergarneļu pagatavošanas veidu, proti, ķiplokos apceptu tīģergarneļu recepti. -To mazo zvēriņu recepti, tu domā?-, kāds varētu jautāt. Jā, šoreiz radības nepaliek necietušas. Ak, ja vien šī nebūtu tik liela bauda gan acīm, gan garšas kārpiņām. Un "vienu jau var". Tādēļ sākam ar vislielāko tīģergarneļu iegādi - jo lielākas, jo labāk. Te gan jāsaka, ka ne visos veikalos tādas rodamas, tāpēc pilnīgi apmierinošas brangas tīģergarneles var iepirkt arī zivju paviljonā Centrāltirgū, ja tirgus apmeklējums nebiedē. Es šoreiz samierinājos ar vidējo lielveikalu piedāvājumu.
 
Svarīgi arī nenovērsties un neaizmirst garneles uz pannas ilgāk par vēlamo laiku. Tad visa garšas bauda var būt sabojāta. Garneles atsevišķi pasniegtas droši vien ir vairāk piemērotas kā labu labais starteris, ne pamatēdiens - protams, atkarībā no tā, cik izsalkuši ir ģimenes locekļi, draugi vai ciemiņi. Sātīga piedeva būs kraukšķīgas maizes rieciens. Klāt neapšaubāmi dzeram sausu baltvīnu. Es izvēlējos franču Louis Ardèche Chardonnay. Man receptē simpatizē čili asumiņš un ķiploki. Arī zaļumus varētu bērt dāsnāk, par ļaunu nenāks. Nu tā, lai labi garšo! Turpināšu drīz - gaidāma super-aromātisku siera un bazilika cepumu recepte.
 
 

1 komentārs: