Siera bumbas ar Trikantāleru un olīvēm

Iespējams, šī nav pati vasarīgākā recepte, taču arī gulšņāšana pludmalē šodien bija jāatliek tik un tā. Tāpēc siltas un pikantas siera bumbas ir labākais, ko var vēlēties lietainas un vējainas dienas komfortam.  Šīsdienas siera bumbas ar olīvēm noder kā maza sāļā uzkoda pirms lielāka mielasta. Bumbu pildījumam es izmantoju karaliskās zaļās olīves, pikantumam neskopojos ar kajēnas pipariem. Bet kraukšķīgajam siera apvalkam lieliski noderēja puscietais siers Trikantālers no lieliskās Trikātas.   
 
  
Siers, nonācis cepeškrāsnī vispār, kā zināms, dara gardus brīnumus. Kuram gan negaršo ceptas visparastākās siermaizītes (mājās mēs dēvējam tās par "Padomju siermaizītēm") ar kraukšķīgo siera maliņu? Atgādinu smaržīgos Čedaras siera cepumus, no kuriem smaržoja visa māja un mikroautobuss, tāpat liekas pieminēšanas vērti, ja vēlaties, ir arī sāļie cepumiņi ar parmezāna sieru un timiānu. Jā, nenoliedzami sieram, kurš cepts, apcepts vai sacepts, ir īpaša pievilcība, un arī tagad roka tā vien stiepjas virzienā, kur stāv šķīvis ar mazajiem apetaizeriem.

1 komentārs: