Ķirbju-Nutella kūka

Beidzot es padevos kosmiskajiem procesiem un sāku, no mājas dodoties, vilkt lietusmēteli. Rudens un lielo ogu laiks ir sācies! Ai, kā visu vasaru man pietrūka neatkārtojamās kanēļa, ingvera un muskatrieksta smaržas un garšas, kas ar aromātisku jaudu piepilda māju un tik ļoti piestāv rudenīgām dienām un ķirbja izstrādājumiem. Ar ķirbi atkal bija jo īpaši paveicies - spilgti dzeltens, salds un medains.
Starbucks ķirbju kēkss ir īsts kulinārijas brīnums, ko diez vai jel kad izdosies pārspēt, taču Nutellai piemīt kaut kas nostalģisks no bērnības, kaut kas par vakariem ar piena krūzi un biezu šoko-lazdu riekstu krēma kārtu uz baltmaizes šķēles pirms gulētiešanas. Kūkas bāzei savukārt izmantosim jau iepazīto ķirbju biezeni - krāsnī ceptais ķirbis ir universāla izejviela, pāri palikušo biezeni, pievienojot dārzeņu buljonu un zilo sieru, tikpat labi var pielietot biezzupā.

5 komentāri:

  1. Vienmēr brīnos par to kā cilvēki nolemj savienot tik dīvainas lietas :) Ķirbis + nutella- noteikti ar šo Ziemassvētkos visus pārsteigšu1

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti interesanta recepte, obligāti gribu paša izmēģināt to sataisīt!

    AtbildētDzēst
  3. Šausmas! labāk nebūtu redzējis :P

    AtbildētDzēst
  4. Intresanti, bet nevaru galvā salikt kopā nutella un ķirbis :D

    AtbildētDzēst