Kanapē ar gurķi, olu un piparmētru

Pāris reizes aiz nevēlēšanās piepūlēties, kas parasti prevalē pār vēlmi pārlieku rosīties, biju cēlusi galdā savāda paskata kanapē, un biju pārsteigta, kad kāds jautāja, kas šīs par ''ekstravagantām'' uzkodām. Nekā tamlīdzīga, ja ņem vērā, ka ekstravagantas tomēr ir savdabīgas un dīvainas lietas. Šādi kanapē ir pavisam vienkārši, vidējā latvieša garšas kārpiņām patīkami un pazīstami, jo savieno neko daudz vairāk kā svaiga, tikko no siltumnīcā plūkta gurķa šķēli, mājas olu un dārza piparmētru. Ja nu vienīgi kādu mērci pievienojot, var panākt mazliet pikantāku vai spēcīgāku garšu. Šīm tika viegls pieskāriens piparmētru mērces.
  
 Kanapē klasiski laikam ir uzkodas, ko būvē uz maizes, krekera vai uz kādas nebūt citas mīklas bāzes. Un smalki noņemas, lai tā iegūtu vizuāli baudāmu - apaļu, kvadrātainu vai vēl kādu formu. Gurķim, savukārt, ir paveicies jau piedzimt ar atbilstošu formu un, savukārt, uz citu formu sliktu iespaidu neatstāt. Sarežģītākā sadaļa ir glītas omletes pagatavošana, bet to, domājams, prot ikviens, kurš sabijis virtuvē brīvdienās ap brokastu laiku. Practice makes perfect.
 

4 komentāri: