Cepumi ar kļavu sīrupu un pekanriekstiem

Sveicināti īstā - drēgnā, dranķīgā un ar ziemu draudošā - rudenī. Sestdienas rītā negaidīti pārsteidza pirmais sniegs, izraisot kārtējo noskaņojuma un apģērba krīzi. Pat bez tā visa es nevarētu apgalvot, ka šis būtu labākais posms dzīvē. Taču nav arī iemesla beigt priecāties par lietām, vietām un sajūtām.
Lieta, kas man patīk gatavošanas procesā - atklāšana. Piemēram? Baklažāns un pica. Zilais siers uz tartes. Cukini šokolādes mafinā. Kļavu sīrups. Kļavu sīrups visumā ir Ziemeļamerikas ļaužu ideja, paldies viņiem par to. Ja līdz šim es kļavu sīrupu kā ne-obligātu piedevu varēju iedomāties uz pankūkām vai vafelēm, tad tagad tas tiek pielietots gaumīgākā veidā Piemēram, cepumu mīklā. Jāatzīst, šie ir pavisam frīkaini cepumi. Garšas ziņā un vizuāli tāpat.
Recepte:
2 3/4 gl. milti
1/2 tējk. sāls
3/4 gl. pekanrieksti, sakapāti + 1/2gl. veseli pekanrieksti
225g sviests
3/4 gl. cukurs
1/4 gl. kļavu sīrups
1 liels olas dzeltenums
1 liela ola, viegli sakulta
cukura pērlītes (pēc izvēles)
Sajauc miltus ar sāli, pievieno sasmalcinātos riekstus.
Atsevišķā bļodā ar mikseri sakuļ sviestu ar cukuru, pievieno sīrupu, olas dzeltenumu, kuļ, kamēr masa viendabīga. Pakāpeniski pievieno miltus. Mīklu samīca plakanas bumbas formā, ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī pa nakti vai vismaz 1,5 stundas.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru. Uz miltainas virsmas izrullē mīklu aptuveni 0,6cm biezumā. No mīklas izgriež apļus, aptuveni 5cm diametrā, un novieto uz cepampapīra. Nosmērē cepumu virspusi ar sakultu olu, katra cepuma centrā liek pa vienam veselam pekanriekstam, maigi iespiežot to mīklā. Ja vēlas, nokaisa katru cepumu ar cukura pērlītēm un liek cepeškrāsnī uz 10-12 minūtēm.

3 komentāri:

  1. Viss jau būtu lieliski, tikai ļoti dārgs prieks ir šie cepumiņi...

    AtbildētDzēst
  2. Bet vispār, izsaku savu atzinību, šis ir viens no maniem mīļakajiem latviešu blogiem, gandrīz katru dienu te ielienu un pētu, vai nav kas jauns parādījies!
    Izcilas recpetes un fotogrāfijas, tā tik turpināt! :)

    AtbildētDzēst