Kukurūzas maizītes ar kartupeļu pildījumu

Ja tradicionālie pīrāgi, kas parasti tiek patērēti lielākos un mazākos godos, ir apnikuši, var atmest tradīcijas un svētkos palepoties ar ko modernāku, bet tajā pat laikā bezgala vienkāršu - ļoti, ļoti sātīgajām kukurūzas miltu "bulciņām" ar ļoti latvisku pildījumu - ķimenes, kartupeļi un sīpolloki. Lai arī kukurūzas milti jau sen nav nekāds ekskluzīvs retums, manā virtuvē tie vēl nebija iezagušies. Beidzot, beidzot arī kukurūzas milti atrada vietu manā kulinārajā dzīvē, un varu teikt - kukurūzas milti, jūs man patīkat! 
 
 

Kukurūzas milti mēdz būs dažādu veidu - no rupja maluma līdz smalkam, dažādas konsistences, dažādiem pielietojumiem. No rupja vai vidēji rupja maluma kukurūzas miltiem sanāk labu labā polenta (jo, manuprāt, tas ir apzīmējums drīzāk ēdienam, nevis izejvielai - kukurūzas miltiem), pie kuras plašajām iespējām es atgriezīšos kādā no turpmākajiem blogiem. Smalkākais malums, domājams, izmantojams vēl plašāk. Neskatoties uz to, šoreiz var pielietot jebkuru malumu, labi būs. Kartupeļi - sātīgam pildījumam. Un ķimenes! Ķimenes gluži vienkārši piestāv, jo ar Līgo sader kā cimds ar roku. Pildījums nekādā ziņā neiztecēs ārā, kā tas notiktu ar parastu mīklu. Mīkla ir bieza, turas stingri un uzticami. Visbeidzot - uzmanīgi rītdien un turpmāko dienu ar pārēšanos, un lai priecīgi un lustīgi visiem vasaras saulgrieži! 

1 komentārs: