Saldo kartupeļu zupa ar zemesriekstiem

Vai es jau teicu, ka kartupeļus vairs neēdu? Šos nakteņus esmu izslēgusi no ēdienkartes gandrīz pavisam. Patiesībā jau visiem zināms, ka batatēm ir tikai attāla saistība ar parastajiem tupeņiem, šie dārzeņi nepieder pat pie nakteņu dzimtas. Divas gigantiskās tīteņu dzimtas saknes pie manis atceļoja no Stokmana. No sākuma centos uziet saldos kartupeļus dārzeņu paviljonā tirgū, bet nekā. Kolrābji, baltie redīsi, rāceņi un kāļi, taču nevienas batātes. Vēl biju pārsteigta, ka Centrāltirgus nepiedāvā nelobītus zemesriekstus. Tantes izbrīnītas grozīja galvas. Laikam kopš tirgū lielā daudzumā ienākuši lobīti zemesrieksti, nelobītus tur par nekādu ekskluzīvu vairs neuzskata. Stokmans atkal paglāba.
 
Kā līdz tam nonācu? Mani iejūsmināja puisis no Closet Cooking, kurš, nospriedis, ka viņa ēdienkarte ir pliekana un vienveidīga, savā blogā stāsta, kā "skapja izmēra" virtuvē izmēģina visdažādākos ēdienus, tostarp neierastas kombinācijas, kā piemēram, zemesrieksti un saldie kartupeļi. Neierastas kombinācijas mani uzrunā jo īpaši. Šī recepte mazliet pārveidotā veidā ir no viņa bloga. Ja vēlaties, zupu var sablenderēt, taču, ja batātes labi izcep un mīkstums nav stiegrains, tad ir ļoti krēmīgs un jau gatavs biezenis. Man kā reiz patika veselie burkānu gabaliņi biezajā un tumīgajā buljonā ar izteikto zemesriekstu garšu. Lietainā un drēgnā dienā, kāda bija šī, silta un mazliet pikanta zupa ir vispiemērotākais ēdiens. Tētis apēda pat divas pilnas bļodas.
 

7 komentāri:

  1. Es ar reiz nolēmu nogaršot saldos kartupeļus http://agyaggie.blogspot.com/2011/06/nolemu-pagarsot-saldos-izraelas.html

    ...nu ļoti saldi...

    AtbildētDzēst
  2. Šī zupa izskatās ļoti ļoti garda!

    AtbildētDzēst
  3. @aggie
    jā, ārkārtīgi saldi, tāpēc man prasās kko pikantu klāt.

    AtbildētDzēst